dimarts, 22 de maig del 2012

2n dia: "L'Escorial i Segòvia"

Avui hem visitat el monestir de l'Escorial. Els guies ens han explicat tot el recorregut de l'Escorial. Hem passat per les sales de tots els reis d'Espanya, on hi havien dormitoris, despatxos, menjadors, biblioteques, etc... 


El que més ens ha agradat als nens ha estat les tombes de tots els reis i reines d'Espanya al llarg de tota la història. Les reines s'escrivien "regina" i els reis s'escrivien "rex". També ens ha agradat molt la sala dels secrets (si parlaves en una cantonada en veu baixa s'escoltava a l'altra). 


Hi havia una basílica "església" molt gran i sota el panteó on s'enterraven els reis i les reines un cop podrits a la "pudridera". 


També hem anat a l'Alcàzar de Segòvia. Hi havia una fosa enorme, amb un pont per entrar-hi. Nosaltres hem mirat la ciutat amb un guia. Hi havia una plaça central amb les estàtues de 4 reis. A la primera sala hi havien moltes armadures de torneig, les de nen pesaven entre 8 i 12 kg, les d'adult de 30 a 40 kg i les completes uns 80 kg. Les altres sales eren les estàncies dels reis; els sostres i algunes parets estaven decorades amb pa d'or. També hi havia una gran sala on estaven les 52 estàtues dels reis i reines d'Espanya. Les últimes sales eren un museu d'armes de guerra.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada